Το παιδί της διαβητικής μητέρας στο φως της νέας γνώσης (28/5/2022)

Στις 28/5/2022 διεξήχθη διαδικτυακά η Ημερίδα “Το παιδί της διαβητικής μητέρας στο φως της νέας γνώσης”.
Διοργανώθηκε από τη Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ του Αρεταιείου Νοσοκομείου.
Υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και του Υπουργείου Υγείας.

more

21η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού (6-11-2021)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 21η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού με θέμα “Προστατεύουμε τον Μητρικό Θηλασμό-μια κοινή ευθύνη” που διοργάνωσε η Νεογνολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

more

Διαδικτυακή της ομιλία της κας Κωσταρίδου – Αξιολόγηση λευκών στο νεογνό

“Ευχαριστούμε την κ. Κωσταρίδου για την χθεσινή διαδικτυακή της ομιλία. Αναρτάται το power point της ομιλίας της κατόπιν αιτήματος των συμμετεχόντων και με τη συναίνεση της ομιλήτριας”.

 

Αξιολόγηση λευκών στο νεογνό σε PDF

Αντιμετώπιση του stress και του πόνου του νεογνού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο πόνος στα νεογνά και το stress από την καθημερινή τους φροντίδα στις ΜΕΝΝ που νοσηλεύονται αποτελεί πρόβλημα με άμεσες και μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξή τους.

Στις 4 Μαρτίου 2020, η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Ηλιτόμηνον οργάνωσε ενημέρωση υγιεινομικών που ασχολούνται με την φροντίδα νεογνών.

more

17η Πανελλήνια Ημερίδα Ιστορίας της Ιατρικής με θέμα: “Η Ιστορία της Νεογνολογίας, του Μητρικού Θηλασμού και της Διατροφής του Νεογνού”

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο αμφιθέατρο του «Αιγινητείου» Νοσοκομείου με μεγάλη επιτυχία η 17η Πανελλήνια Ημερίδα Ιστορίας της Ιατρικής με θέμα: “Η Ιστορία της Νεογνολογίας, του Μητρικού Θηλασμού και της Διατροφής του Νεογνού”.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Μ. Καραμάνου),  την Νεογνολογική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α. (Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Ν. Μ. Ιακωβίδου) και την Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Καθηγητής κ. Ε. Γαλανάκης).more

Ημερίδα με θέμα «Διακομιδή Νεογνού»

Η διακομιδή νεογνών είναι υπηρεσία υψηλού κινδύνου καθόσον το αντικείμενό της είναι η ευπαθής ομάδα των πρόωρων και προβληματικών νεογνών. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης των υγειονομικών που εκτελούν διακομιδές (νεογνολόγοι – νοσηλευτές – πληρώματα ασθενοφόρων) η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ διοργάνωσε την 1η Ιουνίου 2019 στο Αρεταίειο Νοσοκομείο σχετική ημερίδα.more

18η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού

Η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ και η Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού, Αρεταίειο Νοσοκομείο, οργάνωσαν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, ώρα 09:00-15:00 στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταιείου Νοσοκομείου τη 18η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.
Φετινό moto της WABA είναι: «ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ – ΘΕΜΕΛΙΟ ΖΩΗΣ» και γύρω από αυτό κινήθηκε η θεματολογία της Ημερίδας. Όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη, χορηγείται πιστοποιητικό συμμετοχής και απευθυνόμαστε όχι μόνο σε υγιειονομικό προσωπικό αλλά είναι ευπρόσδεκτες και μητέρες ή και άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον τους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για αυτό το θεϊκό δώρο ζωής και να γίνουν και αυτοί κρίκοι στην αλυσίδα στήριξης του ΜΘ.

Πρόγραμμα Ημερίδας σε PDF