ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ και η Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού του Αρεταιείου Νοσοκομείου υποστηρίζουν και προάγουν τον μητρικό θηλασμό. Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι ο πιο ασφαλής και υγιεινός τρόπος για να σιτιστεί ένα μωρό τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του. Μπορεί να συνεχιστεί για δύο χρόνια ή και περισσότερο με προσθήκη στερεών τροφών.

Είμαστε δίπλα στις μητέρες για να τις βοηθήσουμε στο ξεκίνημα του θηλασμού και να τους δώσουμε όλα τα εφόδια για να εξασφαλίσουμε την επιτυχή εγκατάσταση του. Στο ταξίδι  αυτό η θηλάζουσα μητέρα έχει την ανάγκη και τη στήριξη του οικογενειακού/φιλικού της περιβάλλοντος. Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή αυτών (σύζυγος, γιαγιά, παππούς, αδελφή, ξαδέλφη, φίλη κ.λπ.) οργανώνουμε συζητήσεις για την εκπαίδευσή τους. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται Τρίτη και Παρασκευή στην Αίθουσα Μητρικού Θηλασμού, στη Νεογνολογική Κλινική 13:00 – 14:00. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στην Προϊσταμένη Μαία της Νεογνολογικής Κλινικής (2107286225).

Οι Προϊστάμενες Μαίες κκ. Παλιάτσιου Στυλιανή και Βολάκη Παρασκευή εκπαιδεύουν τους γονείς σε πρώτες βοήθειες στο νεογνό και βρέφος δύο φορές την εβδομάδα.