ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ και η Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού του Αρεταιείου Νοσοκομείου υποστηρίζουν και προάγουν τον μητρικό θηλασμό. Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι ο πιο ασφαλής και υγιεινός τρόπος για να σιτιστεί ένα μωρό τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του. Μπορεί να συνεχιστεί για δύο χρόνια ή και περισσότερο με προσθήκη στερεών τροφών.

Είμαστε δίπλα στις μητέρες για να τις βοηθήσουμε στο ξεκίνημα του θηλασμού και να τους δώσουμε όλα τα εφόδια για να εξασφαλίσουμε την επιτυχή εγκατάσταση του. Στο ταξίδι  αυτό η θηλάζουσα μητέρα έχει την ανάγκη και τη στήριξη του οικογενειακού/φιλικού της περιβάλλοντος. Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή αυτών (σύζυγος, γιαγιά, παππούς, αδελφή, ξαδέλφη, φίλη κ.λπ.) οργανώνουμε συζητήσεις για την εκπαίδευσή τους. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην Αίθουσα Μητρικού Θηλασμού, στη Νεογνολογική Κλινική. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στην Προϊσταμένη Μαία της Νεογνολογικής Κλινικής (2107286225).

Η τηλεφωνική γραμμή 2107286225 λειτουργεί  ως γραμμή στήριξης για τον μητρικό θηλασμό. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη διοργανώνονται συναντήσεις προγεννητικά και μεταγεννητικά με σκοπό να εκπαιδευτούν οι γονείς,  καθώς και το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον στην πρόληψη των ατυχημάτων, στον ασφαλή ύπνο με το μωρό, καθώς και στις Πρώτες Βοήθειες για νεογνά και βρέφη. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται Τρίτη και Πέμπτη 11:00 – 12:00. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στο 2107286225.