ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Δευτέρα 14/3/2022, έγινε το 11 Μετεκπαιδευτικό διαδικτυακό απογευματινό μάθημα από την Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. Ομιλητής η Παιδοακτινολόγος κ Μιχάλης Παπαδόγιανης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα της καταπληκτικής της ομιλίας ήταν “Οι υπέρηχοι  στη διαγνωστική προσέγγιση της παθολογίας του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) σε πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά: νεώτερα  δεδομένα”

Η παρουσίαση σε μορφή PDF


Την Δευτέρα 02/11/2020, έγινε το 3o Μετεκπαιδευτικό διαδικτυακό απογευματινό μάθημα από την Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. Ομιλήτρια η Πνευμονολόγος κα Ελένη Βαβουράκη, Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Ηλιτόμηνον”, Μέλος του Parent Advisory Board του EFCNI, Glance Chair Committee Member. Θέμα της καταπληκτικής της ομιλίας ήταν “Οι γονείς ως μέλη της ομάδας παροχής φροντίδας υγείας στη διάρκεια της νοσηλείας του πρόωρου νεογνού. Οφέλη και προκλήσεις.”

Σημαντικός ο συμβολισμός για το χρόνο διεξαγωγής του μαθήματος, καθότι ο Νοέμβριος είναι μήνας κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την προωρότητα. Θελήσαμε να δώσουμε το μήνυμα ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, επαγγελματίες υγείας και γονείς, o ένας δίπλα στον άλλον, σύμμαχοι και συναγωνιστές για το καλό των πρόωρων μωρών και των οικογενειών τους.

Πρέπει να γίνει καλά κατανοητόν από όλους τους υγιεινομικούς που ασχολούμαστε με την φροντιδα προώρων νεογνών στις Μονάδες ότι οι γονείς δεν είναι στις παρυφές της νοσηλείας των νεογνών τους αλλά στο κέντρο και πρέπει καποτε να αποκτήσουν παρουσία και φωνή στις ΜΕΝΝ!

Η παρουσίαση παραχωρείται με την ευγενική άδεια της κας Βαβουράκη την οποια ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά

Η παρουσίαση σε μορφή PDF