ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομιλίες μετεκπαιδευτικών μαθημάτων
Η νευρολογική αξιολόγηση τα δυο πρώτα έτη ζωής.Χ. Πετροπούλου
Νόσος COVID-19. Εμβολιασμός έναντι SARS-CoV- 2 στα παιδιά.Α. Λουρίδα

Οι ομιλίες αναρτώνται κατόπιν άδειας των ομιλητών.


Τη Δευτέρα 14/3/2022, έγινε το 11ο Μετεκπαιδευτικό διαδικτυακό απογευματινό μάθημα από τη Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. Ομιλητής ο Παιδοακτινολόγος κ Μιχάλης Παπαδόγιαννης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα της καταπληκτικής του ομιλίας ήταν “Οι υπέρηχοι  στη διαγνωστική προσέγγιση της παθολογίας του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) σε πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά: νεότερα δεδομένα”

Η παρουσίαση σε μορφή PDF


Τη Δευτέρα 2/11/2020, έγινε το 3o Μετεκπαιδευτικό διαδικτυακό απογευματινό μάθημα από τη Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. Ομιλήτρια η Πνευμονολόγος κ. Ελένη Βαβουράκη, Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Ηλιτόμηνον”, Μέλος του Parent Advisory Board του EFCNI, Glance Chair Committee Member. Θέμα της καταπληκτικής της ομιλίας ήταν “Οι γονείς ως μέλη της ομάδας παροχής φροντίδας υγείας στη διάρκεια της νοσηλείας του πρόωρου νεογνού. Οφέλη και προκλήσεις”.

Σημαντικός ο συμβολισμός για τον χρόνο διεξαγωγής του μαθήματος, καθότι ο Νοέμβριος είναι μήνας κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την προωρότητα. Θελήσαμε να δώσουμε το μήνυμα ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, επαγγελματίες υγείας και γονείς, o ένας δίπλα στον άλλον, σύμμαχοι και συναγωνιστές για το καλό των πρόωρων νεογνών και των οικογενειών τους.

Πρέπει να γίνει καλά κατανοητό από όλους τους υγειονομικούς που ασχολούμαστε με τη φροντίδα πρόωρων νεογνών στις Μονάδες, ότι οι γονείς δεν είναι στις παρυφές της νοσηλείας των νεογνών τους, αλλά στο κέντρο και πρέπει κάποτε να αποκτήσουν παρουσία και φωνή στις ΜΕΝΝ!

Η παρουσίαση παραχωρείται με την ευγενική άδεια της κας Βαβουράκη την οποία ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά.

Η παρουσίαση σε μορφή PDF