Αντιμετώπιση του stress και του πόνου του νεογνού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο πόνος στα νεογνά και το stress από την καθημερινή τους φροντίδα στις ΜΕΝΝ που νοσηλεύονται αποτελεί πρόβλημα με άμεσες και μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξή τους.

Στις 4 Μαρτίου 2020, η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Ηλιτόμηνον οργάνωσε ενημέρωση υγιεινομικών που ασχολούνται με την φροντίδα νεογνών.

Ομιλήτρια η Παιδίατρος-Νεογνολόγος κ. Αναστασία Καπετανάκη, Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ, ΜΕΝΝ, ΓΝ “Έλενα Βενιζέλου”, εκπαιδευμένη σύμφωνα με το πρόγραμμα FINE (Family and Infant Neurodevelopmental Education programme)

Θέμα «Αντιμετώπιση του stress και του πόνου του νεογνού».

Η ομιλία θα γίνει στο Μικρό Αμφιθέατρο του Αρεταιείου  Νοσοκομείου, 12:00-14:00. Θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση και θα γίνει επίδειξη απλών πρακτικών για την αντιμετώπιση του πόνου.

Νικολέττα Ιακωβίδου

Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας ΕΚΠΑ

Διευθύντρια Νεογνολογικής Κλινικής

Αρεταίειο Νοσοκομείο


Ευχαριστούμε την κα Α. Καπετανάκη, Παιδίατρο -Νεογνολόγο, Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ, ΜΕΝΝ ΓΝ ‘Ελενα Βενιζέλου” εκπαιδευμένη σύμφωνα με το πρόγραμμα FINE (Family and Infant Neurodevelopmental Education Programme) για την εξαιρετική της ομιλία σήμερα στο Αρεταίειο Νοσοκομείο για την αντιμετωπιση του stress και του πόνου στα νεογνά. Είναι πλέον φανερό ότι το κάθε νεογνό θέλει την δική του προσωπική φροντίδα με σεβασμό σε αυτά που εξωλεκτικά μας λέει και με αποκλειστικό μας κίνητρον να του προσφέρουμε νοσηλεία με όσο λιγότερο πόνο και στρες γίνεται, και με τους γονείς του στο πλευρό του συνέχεια.