Ανακαίνιση Νεογνολογικής Κλινικής

Η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες στο Σωματείο «ΠΝΟΗ-ΦΙΛΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ» -που κατ´ επανάληψη στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε- για τη δωρεά μιας ανοικτής θερμοκοιτίδας και ενός αναπνευστήρα DRÄGER. Ευχόμαστε σε όλους να έχουν υγεία και να συνεχίζουν το ευάρεστο έργο τους!


To 2020 μας έφερε αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και με όσα αυτή συνεπάγεται. Αυτή τη δύσκολη χρονιά, καταφέραμε να ανακαινίσουμε τους χώρους της Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, με την πολύτιμη υποστήριξη φίλων και χορηγών.

Το περιβάλλον της Κλινικής είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση τόσο της φροντίδας των νεογνών όσο και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Σκοπός της ανακαίνισης ήταν να μπορεί να υποστηρίξει την οικογενειακή φροντίδα και παράλληλα να βοηθήσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στην κλινική του πρακτική. Στο πλαίσιο αυτό αντικαταστάθηκαν όλα τα παράθυρα της Κλινικής με ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου και ενεργειακούς υαλοπίνακες, ώστε να επιτευχθεί θερμομόνωση και ηχομόνωση. Αντικαταστάθηκε ο φωτισμός σε όλους τους χώρους με πάνελ Led οροφής φυσικού φωτισμού με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης, ώστε να υπάρχουν κατάλληλα επίπεδα φωτισμού σε κάθε χώρο σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές των Μονάδων νοσηλείας νεογνών. Η φωτοπροστασία συμπληρώθηκε με καλύμματα θερμοκοιτίδων και με στόρια στα παράθυρα. Ο χώρος θηλασμού άλλαξε έπιπλα και όψη και τους τοίχους διακόσμησαν πίνακες καλλιτεχνών.

Για όλα αυτά οφείλω, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, ένα ολόθερμο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την αλλαγή: στο «Ηλιτόμηνον» που με την υποστήριξη των χορηγών του ΚΑΥΚΑΣ, Alumil, Texal και Α. Ρουσινός, προσέφερε τον εξοπλισμό για τον νέο φωτισμό και ανέλαβε πλήρως την αντικατάσταση των παραθύρων. Στην εταιρεία KLINIKUM που προσέφερε τα καλύμματα των θερμοκοιτίδων και στην εταιρεία Douni Health Products που προσέφερε τα στόρια των παραθύρων. Στην καλλιτέχνιδα Σίσση Μαρίνου-Γιαννοπούλου για τον πίνακα που καλωσορίζει τα μωρά στον χώρο υποδοχής νεογνών και στον σκηνογράφο Γιώργο Γεωργίου για τον πίνακά του στον θάλαμο απλής νοσηλείας που μας ταξιδεύει σε έναν όμορφο κόσμο. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας στη Διεύθυνση και στους εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία του Αρεταιείου Νοσοκομείου που, όπως κάθε φορά, ήταν και τώρα δίπλα μας, χαμογελαστοί, πρόθυμοι και πάντα αποτελεσματικοί.